Seminari "Els africans i els seus descendents a Europa abans del segle XX" a CaixaForum Barcelona‏

2014-02-02 17:43

Font :  <expocisió . CaixaForum>

Dimarts 4 de febrer I 17.00 h

En aquesta conferència s’exposa i s’analitza la constant presència africana en el territori europeu des de la Prehistòria, l’Antiguitat Clàssica, els segles d’ocupació morisca, el Renaixement i els segles posteriors. Les investigacions demostren que la diversitat cultural d’Europa, és més antiga del que dèiem fins ara.

El seminari dóna a conèixer també la presència dels africans a les contribucions científiques, socials, culturals i d’altres tipus.

Programa:

17.15h Benvinguda a càrrec del Sr. Jaume Lanaspa, Director Executiu de l’Obra Social La Caixa i el Sr. Divaika Kiemba, president del Centre Euro Àfrica.

17.30 – 18.15h. Conferència “Els africans i els seus descendents a Europa abans del segle XX” a càrrec del Sr. Yao Modzinou, autor i president de la Maison de l’Afrique – Toulouse. Modera  el Sr. Mbuyi Kabunda, director acadèmic (FCA-UAM)

18.15 – 18.45h Debat obert

18.45 – 19h Cafè – Pausa

19 – 19.45h Conferència “Africans negres, Europa, Renaixement” a càrrec d’un representant de la Maison de l’Afrique de Toulouse, França. Modera la Sra. Vicenta Ndongo, actriu.

19.45- 20.15h Debat obert

20.15h Clausura a càrrec del Sr.Ignasi Miró, Director de l’Àrea Cultural de l’Obra Social La Caixa i el Sr. Gilbert Ndunga, Vicepresident segon del Centro Euro Àfrica.


Organitza: Centre Euro Àfrica

Activitat gratuïta
Places limitades


Es prega confirmar assistència enviant un e-mail a: seminarios.euroafrica@gmail.com

 

Retorna