Festa de les Cireres 2014

2014-06-07 16:33

Avui hem tingut l'enorme plaer de disfrutar de una altre Festa de les Cireres , tot amb un ambient maravellós i amb una organització perfecte .La Mon ens ha fet una exposició de la seva anada al Cameroun el mes de Març i Abril i per mitjà de fotos ens va permetre veure la realitat i la bona marxa dels projectes que estem portan a terme. Vem poder constatar que és gràcies a la implicació de la gent del Cameroun que es poden tirar endavant. Nosaltres nomès som una petita part dels projectes. La prova mès clara ès que despres de la marxa del Dr. Bernadí del Hospital de Yemessoa, aquest segueix funcionant amb més força que mai. Això mateix passa amb l'escola de sords-muts d'Esseka, que amb l'empenta de la Natalia, amb el seu viatge cada final d'any, van reeixint amb l'escolarització dels nens i nenes. Les dones de Ndjore, Minkouma i Yemessoa, continuen treballant els camps en equip i els grups de microcrèdit van millorant el seu rendiment. La Clodine a Yaounde amb la seva empresa de personal de neteja per les llars, cuidadors de gent gran i de infants, ha aconseguit dignificar aquesta profesió i actualment té 80 noies treballant amb sous dignes i molt ben valorades pel seu treball. Hem de continuar amb l'esperit de sempre de fer costat a les necessitats puntuals perquè el seu treball pugui arribar a ser autosuficient i mentrestant buscar noves vies i projectes que des del Cameroun necessitin del nostre suport, com per exemple l'escola d'Ndjore on hi manquen aules, material escolar i mestres.

Codescam som petits, però conscients que la nostre tasca es necessària per donar a conèixer la realitat dels llocs on estem, la dignitat dels africans i la seva autoestima per sentir-se segurs de la seva cultura i la seva terra. 

Despres de les reflexions es va fer la presentació de les dues arquitectes que aquest estiu aniran un altre cop a Ndjore per continuar amb el programa de construcció de cuines i sobretot conviure amb la gent del poble, que és lo mès important.

Per acabar no podia faltar un bon dinar amb gust africà : Ndolé, pollastre amb saldsa de cacahuets, arroç per acompanyar i tot ben regat amb un bon vi del Penedès i per postres cireres, algun pastis i bunyols de plàtan.

Cireres recollides pel propi Miquel , desprès de molt barallar amb els ocells del   Penedés   .

 

Retorna