Estimada Magda ...

2015-09-10 18:32
Magda Millàs i Figuls
Fundadora de CODES-CAM

Reposa en pau.

"Llegiré aquestes paraules, en nom de la Codes-Cam, l’ ONG que tu mateixa vas fundar, a la que hi has dedicat tot el millor de tu i que has estimat fins l’últim moment de la teva vida...

Ha estat un cop dur per tots nosaltres... Tant, que ens costa deixar-te marxar físicament.

Sempre has sigut una dona forta, serena, constant, alegre, solidària, dinàmica, organitzadora, resolutiva, optimista, sociable, energètica..... Amb la teva màgia i carisma tan especials has aconseguit unir durant 15 anys un grup de persones diverses d’edat, professions, estils i formes de pensar i de viure... I tot això amb un objectiu comú que ens vinculava a tots i que tu ens has fet estimar: el Camerun i la cooperació amb els camerunesos.

Han estat molts projectes, jornades, xerrades, assemblees, dinars i festes que hem compartit sempre amb aquell entusiasme de fomentar les trobades i els intercanvis que tant t’agradaven, Magda,  sempre vinculades al Camerun. Tants cops ens has obert les portes de Cal Pobre...

Ets la nostra referència, has estat l’ànima i dinamitzadora d’aquest grup de gent que formem la Codes i que sobretot tu, has mantingut unit i sòlid a través de la cooperació i la teva constància per fer que ens trobéssim regularment.

És per això que costa tant acomiadar-nos de tu... El passat mes d’abril just tornàveu del Camerun i ens explicaves l’actualitat dels projectes, dels amics, de les cuines i dels grups de dones d’ Ndjore...

Els que quedem, en nom teu, intentarem mantenir la flama encesa d’aquesta gran família que som la Codes i seguirem, tal com tu deies, posant tiretes als camerunesos que estimem i que, amb la nostra humil aportació, fem possible que les vides d’algunes persones siguin més dignes.

Nosaltres estem tristos, però els camerunesos que han treballat amb tu i la Codes al llarg d’aquests anys, també han volgut dedicar-te unes paraules ...

L’ Hermine, la directora de l’ escola de Sords IMSHA, ha escrit: “ Em sento trista, en aquest moment necessito plorar. I, per oblidar la nostra pena només dono gràcies a Déu per haver-nos donat l’oportunitat de conèixer i treballar amb la mama Magda, una dona valenta i coratjosa”

En Bessaga, el nostre coordinador de la Codes al Camerun, ha escrit   “  Estic trist, abatut!!!! Una sacsejada acaba de travessar la gent del poble d’ Ndjore al Camerun . Sabem que aquest és el camí a seguir per a tots nosaltres , però perdre una gran dona com la Mama Magda no és fàcil de portar, sota el pretext que tots estem cridats a morir ... La desaparició de la Mama Magda ens convida a estar més involucrats en el treball de desenvolupament que ella ha estimat i realitzat tota la seva vida.

Ella sempre va voler conèixer i refer els més pobres , els més indefensos . En aquest treball , ella ha resistit  totes les tempestes i com una veritable capitana sempre ha conduït el nostre vaixell.  Mama, no trairem el teu amor pels més pobres del Camerun ; nosaltres continuarem la seva tasca humanitària i social  tant com ens sigui possible . Reposa en pau. Déu Totpoderós et  donarà el lloc que ha reservat per a si mateix .

Ja sabeu que Ndjore sempre ha estat el lloc del Camerun més estimat per la Magda per la vinculació que hi ha tingut al llarg de la seva vida...

Magda, et trobarem a faltar, però per a nosaltres no marxes, sempre ens seguiràs acompanyant a cada reunió de motoret, a cada full groc, a cada festa o trobada...  i et tindrem present en molts altres moments de la vida, no només pel que fa al Camerun sinó recordant les bones paraules, el tracte i la humanitat que has tingut amb tots nosaltres.

Fins a sempre Magda, et mantindrem viva en els nostres records, paraules i pensaments... I no pas amb pena, sinó amb un somriure i amb gratitud d’haver-te pogut conèixer. Has estat una persona molt important per nosaltres, tots portem la teva empremta i seguirem estimant i treballant plegats pel Camerun, on hi has deixat un camí de petjades eternes." 

Natàlia

Retorna