BONNE ANNEÉ 2014!!!

2014-01-13 23:04

Ùltim viatge de la Natàlia a Camerun (DEC 2014).

Amics, companys, socis, col·laboradors i simpatitzants de Codes-Cam... Espero que hagueu passat unes bones festes nadalenques. Jo, com de costum en els darrers 6 anys, he acabat l’ any 2013 i iniciat el 2014 a Eseka, ben acompanyada pels alumnes i el personal de l’ escola de sords IMSHA. Us asseguro que tot i que hagi estat lluny de casa no m’ ha mancat el caliu, l’ amor i la transcendència pròpia d’ aquestes festes. A IMSHA, els anys de treball plegats i els vincles afectius que ens uneixen, fan que sempre m’ hi senti com a casa i dins una gran i entranyable família.

La meva estada al Camerun, com és habitual, és a l’ escola IMSHA, per tal de fer el seguiment i avaluació anual d’ aquest projecte de cooperació.

Al llarg d’ aquestes gairebé tres setmanes, amb l’ equip Directiu del centre i els diferents professionals que hi treballen, hem realitzat la valoració general d’ IMSHA en relació a l’ any 2013, s’ ha fet la formació específica en Llenguatge i Logopèdia als mestres, s’ ha comprat material tecnològic i didàctic pels alumnes i hem fet la planificació del curs per a l’ any 2014. 

Francament, ben acabada d’ arribar i encara amb una part de mi allà, en pensament i en sentiment, del tot impregnada dels colors i les olors del Camerun,  dels somriures i mirades d’ aquells alumnes sords; haig de dir que els esforços que fem entre tots plegats per a mantenir IMSHA valen molt la pena... Perquè l’ escola, malgrat les dificultats que sorgeixen a l’ Àfrica cada dia, funciona, educa un col.lectiu  d’ infants i joves molt vulnerable i amb un futur compromès, hi ha un equip de treball implicat i responsable que tira endavant la feina i un pou d’ aigua fantàstic que dóna vida a tot el veïnat!!!!

Tot i que intentem millorar-ne el funcionament any rere any, quan poses els peus a IMSHA veus que la cooperació funciona i de forma ben satisfactòria, i que ha fet un gran bé a aquesta comunitat beneficiària del projecte.

Aquests dies de Nadal, a Imsha hi quedaven pocs alumes. Per sort, vaig poder veure la reentré dels nanos el dia 6 de gener!!!! Com que els veig un cop l’ any, puc dir que estaven maquíssims, molt grans i divertits!!!!! Arribaven a l’ escola amb unes ganes enormes de comunicar-se amb els companys i de començar el segon trimestre. Aquest curs ha començat algun nen petit nou a la classe Maternelle i, en canvi, tres dels alumnes més grans i que hem tingut a IMSHA durant anys, ja han iniciat l’ etapa de la seva integració laboral.

Enguany, a Imsha hi ha 17 alumnes a l’ internat i 16 d’ externs. L’ Adeline, la cuinera De l’escola, cuida els nanos interns tant bé que no troben a faltar casa seva, us ho puc assegurar!!!!

El professorat ha assistit a les jornades de formació que he realitzat, han participat de les sessions i hem compartit idees, experiències a les aules i coneixements. Com cada any, és interessant veure que l' equip de mestres de    l’ escola està tan ben preparat per a poder atendre les necessitats educatives i especials d’ aquests nens i nenes sords. Els agraeixo el seu temps de dedicació a la feina durant les vacances.

Durant la meva estada al Camerun he vist el nostre coordinador de la Codes a Yaoundé, en Bessaga Barnabé, l’ Abel i també el Papa Joseph a Douala. Tots tres us envien els seus records i els millors desitjos de bon any per tots i totes vosaltres.

Ah!!! I la visita més agradable que vam tenir és la d’ en Noel, l’ alumne sord cec que hem tingut tants anys a IMSHA i que ara ja no pot ser-hi degut a la seva malaltia... Com podreu veure a les fotos, en Noel ha crescut!!!! Tots vam estar tant contents de veure’l!!!!

Bé, podria parlar tant i tant sobre IMSHA, els seus alumnes i la gent implicada... Tan sols voldria donar el missatge de que estic molt satisfeta d’ aquest projecte en tots els seus aspectes. És cert que malgrat els intents per augmentar les vies d’ autofinançament, aquest, no és possible en un tant per cent significatiu. Un fet que considero molt injust...

Espero que  mai perdem les forces ni la voluntat per a seguir ajudant a IMSHA i puguem continuar veient la tasca tant digne i d’ admirar que fan allà...

 

MOLTES GRÀCIES PER A LA COOPERACIÓ!!!!

Moltes gràcies: Natàlia Lagunas

 

Retorna

Fotogalería: BONNE ANNEÉ 2014

/album/fotogaleria-bonne-annee-2014/p1010188-jpg/ /album/fotogaleria-bonne-annee-2014/p1010193-jpg/ /album/fotogaleria-bonne-annee-2014/p1020225-jpg/ /album/fotogaleria-bonne-annee-2014/p1040017-jpg/ /album/fotogaleria-bonne-annee-2014/p1040018-jpg/ /album/fotogaleria-bonne-annee-2014/p1040021-jpg/